Logeerzorg Zuid-Holland Noord - Logo -FullColor - Inverse

Vragen

Oudere stel eet cake - LogeerzorgZHN

We hebben een groot aantal vragen met de bijbehorende antwoorden hieronder voor u op een rij gezet. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u onderaan deze pagina een verzoek tot contact plaatsen. Er zal dan zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.

Waarom is er logeerzorg?

Logeerzorg is er om de mantelzorger te ondersteunen. Vroegtijdige, structurele mantelzorgondersteuning kan overbelasting voorkomen, het langer zelfstandig wonen bevorderen en een beroep op zwaardere zorg uitstellen.

Voor wie is Logeerzorg Zuid-Holland Noord bedoeld?

Logeerzorg Zuid-Holland Noord is bedoeld voor thuiswonende ouderen die niet zonder verzorging of begeleiding kunnen leven (met specifieke aandacht voor dementie), van wie de mantelzorger even pauze nodig heeft.

Is logeerzorg ook voor mensen met dementie?

Ja, logeerzorg Zuid-Holland Noord is ook bedoeld voor mensen met dementie, maar alleen zolang er géén sprake is van: 

Voor wie is logeerzorg niet bedoeld?

Logeerzorg in de regio Zuid-Holland Noord is niet bedoeld:

Hoe lang kan iemand komen logeren?

Logeerzorg Zuid-Holland Noord is mogelijk van minimaal 3 tot maximaal 14 aaneengesloten dagen.

Moet de logé een eigen bijdrage betalen?

Tijdens de pilotfase (2024 en 2025) brengen wij geen kosten aan de logés in rekening. In deze fase worden de kosten betaald vanuit de regionale IZA SPUK-middelen.

Waar wordt de logeerzorg geboden?

Op dit moment bieden we logeerzorg aan voor vier logés op één locatie, namelijk de ActiVite-locatie Noorderbrink, Klompenmaker 156 in Alphen aan den Rijn. Op termijn komen er meer locaties en beschikbare plekken bij.

Wie is tijdens de logeerzorg verantwoordelijk voor de logé?

De logeerzorglocatie deelt de verantwoordelijkheid voor de logé met de huisarts, wijkverpleegkundige of casemanager van de logé. Zij blijven tijdens het verblijf betrokken bij de zorg die gegeven wordt.

Als uw vraag hier niet bijstaat, geef dan via onderstaande button uw telefoonnummer en/of uw e-mailadres aan ons door. Dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens
ActiVite verwerkt de persoonsgegevens die u ons verstrekt bij het stellen van uw vraag, om uw vragen te beantwoorden en u te kunnen bereiken. Wij delen uw gegevens slechts ter beantwoording van uw vragen.

Toon extra informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens